Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňský guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 683 kJ /
1 119 kcal
Bílkoviny174,60 g
Tuky26,24 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 807 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo a opečeme do hněda. Přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme papriku, gulášové koření, kmín, protlak, trochu vody a promícháme. Dusíme pod pokličkou. Krok 2: Když je maso poloměkké, vydusíme a zaprášíme moukou a stále mícháme, osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou kapii nebo použijeme sterilovanou, podlijeme pivem a vodou, ještě přidáme majoránku a dusíme do měkka bez pokličky. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájené a na troše sádla orestované párky a nakrájená vejce. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme kolečky cibule a podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak připravit klasický hospodský guláš

Zveřejněno 15. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgkO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgkO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, špek, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, česnek, paprika sušená sladká, koření gulášové, majoránka, pivo světlé, mouka hladká, protlak, vejce, kapie, nožička vepřová

Přidat fotografie receptu