Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňský guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 683 kJ /
1 119 kcal
Bílkoviny174,60 g
Tuky26,24 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 807 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo a opečeme do hněda. Přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme papriku, gulášové koření, kmín, protlak, trochu vody a promícháme. Dusíme pod pokličkou. Krok 2: Když je maso poloměkké, vydusíme a zaprášíme moukou a stále mícháme, osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou kapii nebo použijeme sterilovanou, podlijeme pivem a vodou, ještě přidáme majoránku a dusíme do měkka bez pokličky. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájené a na troše sádla orestované párky a nakrájená vejce. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme kolečky cibule a podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak připravit klasický hospodský guláš

Zveřejněno 15. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgkO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgkO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, špek, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, česnek, paprika sušená sladká, koření gulášové, majoránka, pivo světlé, mouka hladká, protlak, vejce, kapie, nožička vepřová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu