Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké

Cukroví z lineckého těsta slepované marmeládou patří neodmyslitelně k českým Vánocům. Nemusíte ale s jeho přípravou čekat jen na Vánoce. Můžete si ho dát ke kávě nebo čaji i kdykoli jindy během roku.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 347 kJ /
3 907 kcal
Bílkoviny56,72 g
Tuky237,30 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 84 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy380,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přisypeme cukr, přidáme máslo, žloutky, prášek do pečiva a nastrouhanou citronovou kůru. Krok 3: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet. Krok 4: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm. Z rozváleného těsta vykrajujeme pomocí vykrajovátek jednotlivé kusy a poklademe je na plech. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do růžova, zhruba 15 minut. Krok 6: Vychladlé cukroví slepíme marmeládou.

TIP: Kdy je správný čas promazávat linecké cukroví?

Zveřejněno 15. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wkln

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wkln

Marie

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, cukr, máslo, žloutek, kypřící prášek, kůra citronová, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu