Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové rizoto

Léto je obdobím sklizně cuket. Spousta z nás hledá inspiraci co z této zeleniny připravit, neboť úroda je vždy opravdu velká. Vsaďte na krémové rizoto na italský způsob, jeho chuť je luxusní.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Podravka Podravka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 583 kJ /
1 334 kcal
Bílkoviny55,71 g
Tuky46,96 g
Vláknina18,82 g
Cholesterol 58 mg
Sodík 2,62 g
Sůl6,22 g
Sacharidy158,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova cibuli nakrájenou najemno. Krok 2: Přidáme jemně nasekaný česnek, rýži a 2-3 minuty restujeme. Přidáme nakrájenou cuketu, přilijeme víno, necháme odpařit a poté trošku vody. Osolíme a opepříme dle chuti. Krok 3: Rizoto vaříme při nízké teplotě, postupně přiléváme vodu (přibližně 400 ml) a občas mícháme. Když je rýže skoro hotová, vmícháme smetanu k dosáhnutí krémové konzistence.

Doporučujeme použít produkty společnosti Podravka

Zveřejněno 5. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1xnG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1xnG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, olej olivový, podravka, cibule, česnek, rýže arborio, víno bílé, sůl, pepř mletý, smetana na vaření, sýr tavený, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu