Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbet ve Schwarzwaldské šunce

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 083 kJ /
259 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky21,27 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pracovní plochu rozprostřeme potravinářskou fólii. Klademe na ni plátky šunky tak, aby se překrývaly. Z hřbetu opatrně vyjmeme 2 válečky masa, osolíme je a opepříme, položíme na plátky šunky a pevně zabalíme do fólie. Krok 2: Dáme vařit na pařák a vaříme 15-25 minut podle velikosti masa. Uvařené válečky vyjmeme z pařáku a necháme 5 minut odpočinout. Pak je rozbalíme, vložíme do horkého olivového oleje a opečeme ze všech stran asi 5-10 minut. Krok 3: Hotové vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do tmava, přidáme nakrájený česnek a zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a přidáme lžičku másla. Nakonec přecedíme. Krok 4: Podáváme se šťouchanými brambory s jarní cibulkou.

Zveřejněno 18. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet ve Schwarzwaldské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnoP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet ve Schwarzwaldské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnoP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hřbet králičí, šunka schwarzwaldská, sůl, pepř, olej olivový, mouka hladká, vývar masový, česnek, cibule

Přidat fotografie receptu