Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 768 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,81 g |
Tuky | 54,86 g |
Vláknina | 49,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 260,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno (Jáhly):
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný zázvor a krátko orestujeme. Vložíme pyré, horúcou vodou sparené pšeno, osolíme a okoreníme.
Zalejeme vodou a zakryté dusíme 15 minút.
Potom pridáme med a nadrobno narezané lístky šalvie. Premiešame a zakryté necháme dôjsť. Krok 2: Kuracie plátky:
Mäso z oboch strán osolíme a posypeme korením 4 farieb. Na horúcom oleji opekáme z oboch strán. Krok 3: Brokolica:
Na panvici rozohrejeme olej a na ňom krátko opražíme nadrobené sušené feferonky. Pridáme kurkumu, ružičky brokolice, osolíme, podlejeme 2-3 lyžicami vody a cca 5 min zakryté podusíme. Krok 4: Na taniere dáme pšeno, brokolicu a priložíme plátok mäsa. Prelejeme olejpom z brokolice.
Ozdobíme lístkom šalvie a zeleninou.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný zázvor a krátko orestujeme. Vložíme pyré, horúcou vodou sparené pšeno, osolíme a okoreníme.
Zalejeme vodou a zakryté dusíme 15 minút.
Potom pridáme med a nadrobno narezané lístky šalvie. Premiešame a zakryté necháme dôjsť. Krok 2: Kuracie plátky:
Mäso z oboch strán osolíme a posypeme korením 4 farieb. Na horúcom oleji opekáme z oboch strán. Krok 3: Brokolica:
Na panvici rozohrejeme olej a na ňom krátko opražíme nadrobené sušené feferonky. Pridáme kurkumu, ružičky brokolice, osolíme, podlejeme 2-3 lyžicami vody a cca 5 min zakryté podusíme. Krok 4: Na taniere dáme pšeno, brokolicu a priložíme plátok mäsa. Prelejeme olejpom z brokolice.
Ozdobíme lístkom šalvie a zeleninou.
Zveřejněno 21. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorovo-medové jáhly s chilli brokolicí a kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yQxR
Moje poznámka
Zázvorovo-medové jáhly s chilli brokolicí a kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yQxR
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 8 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
jáhly,
cibule,
zázvor,
olej,
pyré rajčatové,
med,
pepř bílý,
sůl,
šalvěj,
stehno kuřecí,
koření čtyři pepře,
sůl,
brokolice,
feferonky sušené,
olej,
sůl,
kurkuma
Komentáře