Postup přípravy
Krok 1: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.
Krok 2: Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál. Postavím rybu do pekáče, kam jsem vlil rozpuštěné máslo a dám do rozpálené trouby. Při pečení přelévám máslem přes hřbet.
Krok 3: Peču cca hodinu. Po upečení přeložím kapra stále stojícího na chlebu na mísu a nesu na stůl. Máslo, na kterém se ryba pekla už k n i č e m u nepoužiji.
Krok 4: Na stole pak od hřbetu směrem dolů odděluji maso od kostry. Zůstane stát kostra na chlebu a podávám čisté maso bez kostí. Chleba navíc vytáhne z ryby ten bahenní buket. Jen jednou jsem se ulakotil a omastil jsem výpekem brambory....
Zveřejněno 22. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Moje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 37 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 39 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 1 hodinou
Rychlá buchta Margot
XNika před 2 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 3 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 5 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 6 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 7 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 11 hodinami
Suroviny:
kapr,
chléb,
sůl,
máslo
Komentáře (3)