Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na chlebu

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím. Krok 2: Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál. Postavím rybu do pekáče, kam jsem vlil rozpuštěné máslo a dám do rozpálené trouby. Při pečení přelévám máslem přes hřbet. Krok 3: Peču cca hodinu. Po upečení přeložím kapra stále stojícího na chlebu na mísu a nesu na stůl. Máslo, na kterém se ryba pekla už k n i č e m u nepoužiji. Krok 4: Na stole pak od hřbetu směrem dolů odděluji maso od kostry. Zůstane stát kostra na chlebu a podávám čisté maso bez kostí. Chleba navíc vytáhne z ryby ten bahenní buket. Jen jednou jsem se ulakotil a omastil jsem výpekem brambory....

Zveřejněno 22. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erpl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erpl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

casino: casino: jak se řiká:"...na plňáka". Vono nejni trouba jako trouba. Rozpálenou troubu možno regulovat. Rozpálenej trouba - marnost nad marnost.. Vinšuju Stálé zdraví. Bo dneska nejni nic dražšího.:-8

gmp, tož vitajte zpátky... :-)
...jen tý teploty se mi v postupu nedostává
edit:
Nebo že by 250°C :-? což je u nás rozpálená trouba

Dobrý nápad :yes:

Suroviny:
kapr, chléb, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu