Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké řezy s jablky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hekute hekute

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 956 kJ /
4 770 kcal
Bílkoviny67,08 g
Tuky168,07 g
Vláknina41,80 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 615 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy726,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice. Krok 2: Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich rozpustil cukr, pokud jsou málo šťavnatá, přidáme asi 1 dl vody, dále mletou skořici, rozinky a ke konci dušení zasypeme vanilk.pudinkem, necháme 2 minutky povařit a vypneme. Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme jednu část a přeneseme na plech, navrstvíme částečně zchladlou jablkovou náplň a pokryjeme druhým, vyváleným plátem těsta. Krok 4: Pečeme zvolna na 160 st. asi 40 minut, ke konci můžeme teplotu zvýšit na 170-180 st. asi na 10 minut do zrůžovění povrchu. Krok 5: Povrch těsta před pečením můžeme, ale nemusíme, potřít rozšlehaným vejcem

Zveřejněno 26. 12. 2021

Poznámka autorky hekute

Řezy jsou vynikající hned po upečení, ale na druhý den jsou ještě lepší

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké řezy s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQB8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké řezy s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, tuk hera, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová, prášek do pečiva, sůl, jablko, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr, skořice mletá, rozinky v rumu, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu