Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka knedlíčková

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 825 kJ /
675 kcal
Bílkoviny26,06 g
Tuky10,21 g
Vláknina7,05 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy116,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu, vložíme okrájené brambory, rozkrájené nadrobno, přidáme nakrájené houby, kmín, kostku Masoxu a dáme vařit. Krok 2: Než budou brambory uvařené, uděláme na vále knedlíčky. Krok 3: Do hromádky mouky (asi 1/2 hrnku), uděláme důlek, rozklepneme do něj celé vejce, přidáme špetku soli a špetku muškátu. Nejdřív nožem a pak rukou vypracujeme tužší těsto, aby se z něho dal udělat váleček tlustý asi jako větší palec. Krok 4: Do vařící se polévky utrháváme kousíčky těsta. Když knedlíčky vyplavou na hladinu, vaříme je ještě asi 2 minuty. Na konec přidáme máslo, celerovou nať a dochutíme solí, případně Maggi.

Zveřejněno 26. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka knedlíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zqng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka knedlíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zqng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, masox hovězí, kmín celý, sůl, nať celerová, maggi, voda, mouka hladká, vejce, květ muškátový

Přidat fotografie receptu