Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portugalské roštěnky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Doba přípravy bez doby odležení masa.

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Doba přípravy bez doby odležení masa.)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 800 kJ /
669 kcal
Bílkoviny42,20 g
Tuky30,29 g
Vláknina3,84 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,92 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky zbavíme blan, naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Potřeme je olejem a necháme aspoň 4 hodiny odležet v chladu. Krok 2: Před přípravou je osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a poklademe sýrem smíchaným s vejci. V kastrole rozehřejeme olej a osmažíme nejprve stranu bez sýra, pak i stranu se sýrem. Opečené roštěnky vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 3: Do výpeku dáme žampiony nakrájené na tenko, orestujeme, podlijeme vínem a přidáme protlak a trochu vývaru. Povaříme. Krok 4: Na talíři roštěnky položené sýrem nahoru přelijeme omáčkou a ozdobíme rajčátky.

Zveřejněno 27. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portugalské roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zNA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portugalské roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, česnek, pepř, protlak rajčatový, vejce, sýr nastrouhaný, žampióny, víno červené, olej, vývar masový, rajče

Přidat fotografie receptu