Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 61 093 kJ / 14 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 770,60 g |
Tuky | 1 279,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,51 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Každé pomleté maso přiměřeně nasolíme zvlášť, promícháme a udusáme, nádoby zakryjeme potravinářskou folií a dáme minimálně na 12 hodin do lednice vychladit, nejlépe přes noc. Krok 2: Vychlazená masa společně promícháme, okořeníme podle své chuti, přidáme trochu vývaru, aby se směs dobře promíchávala. Pokud si na dlaň přilepíme malou placku a ta vydrží minimálně 10 sekund, směs je dobře vymíchaná a u těchto klobás máme záruku, že se po vyuzení nebudou drolit. Tuto placku dáme na pánev, opečeme a tak zjistíme, zda je třeba něco přidat. Krok 3: Pokud je vše v pořádku, směs vložíme do narážečky a naplníme střeva, která potom buď přetočíme nebo navážeme na jednotlivé klobásky. Krok 4: Po naplnění střev rozvěsíme klobásky na tyč a necháme při pokojové teplotě aspoň 12 hodin, nejlépe přes noc. Krok 5: Ráno předem rozehřejeme udírnu, vložíme tyčky s klobáskami a při otevřené udírně je aspoň půl hodinky prohříváme na 50-55°C. Když zjistíme, že jsou teplé na omak, zavřeme udírnu, zvedneme teplotu na požadovaných 70-75 °C a udíme, aby klobásky byly hnědozlaté a prouzené. Krok 6: Asi po třech hodinách uzení zkusíme vnitřní teplotu klobásky, pokud má přes 70 °C teploty v rozmezí 10 minut, je to známka, že jsou vyuzené. Pokud ještě nějaký stupínek chybí, pokračujeme v uzení. Krok 7: Celková doba uzení i s předehřevem byla 4,5 hodiny a bylo použito suché dřevo z buku a olše.
Zveřejněno 2. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovské klobásy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7Ky
Moje poznámka
Silvestrovské klobásy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7Ky
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 43 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 7 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
kýta vepřová,
přední hovězí,
lalok vepřový,
česnek,
paprika sušená sladká,
pepř,
kmín celý,
maso,
vývar masový,
Komentáře