Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 040 kJ / 1 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,65 g |
| Tuky | 52,92 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,72 g |
| Sacharidy | 239,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V mléce rozšleháme žloutky, přidáme sůl, pepř, rozpuštěné máslo a vlijeme k rohlíkům.
Krok 2: Přidáme petrželku a promícháme. Necháme 20 minut odstát, vmícháme tuhý sníh a pak rukama tvoříme kulaté knedlíky asi jako pinpongový míček.
Krok 3: Knedlíky naskládáme do parního hrnce nebo na pařák, obojí předem vytřeme olejem a necháme mezi knedlíky mezery, aby se neslepily. Vaříme v páře 20 minut.
Zveřejněno 2. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné knedlíky z rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljgj
Moje poznámka
Jemné knedlíky z rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljgj
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 minutami
Domácí piškoty
Marjet před 2 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 4 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 5 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 5 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 6 hodinami
Suroviny:
rohlík,
sůl,
pepř,
bílek,
máslo,
mléko,
petrželka
Komentáře (1)