Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát, kterého se nelze nabažit

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 886 kJ /
451 kcal
Bílkoviny50,48 g
Tuky24,08 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,24 g
Sacharidy7,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salám ve "štůsku" překrojíme na tři díly a přes na tenké nudličky. Smícháme s ostatními ingrediencemi. Může se jíst hned, ale alespoň hodinka v lednici mu jen prospěje.

Zveřejněno 2. 1. 2022

Poznámka autorky janky3

Olivy je možné překrojit, ale celé vypadají lépe a nekutálejí se po prkénku. Černé olivy v salátu chutnají lépe, než zelené. Ty jsou nakyslé. Celer s ananasem salát lehce přisladí, takže není třeba cukr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát, kterého se nelze nabažit

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn95

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát, kterého se nelze nabažit

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

janky3: zkuste někdy mražený hrášek nechat rozmrznout ve vlažné vodě, nemusí se vařit. Barva a chuť jsou, na rozdíl od hrášku v konzervě, vynikající

carpp: V zimě čerstvý hrášek neseženete, takže mražený, který ovšem, není on. Právě tak neseženete olivy jiné, než v konzervě, sterilované okurky jsem měla vlastní, ale také ze sklenice, celerový salát se doma nepovede na stejné úzké nudličky, jako koupený, a právě ty nudličky vypadají a chutnají v salátu úžasně. Rukola je čerstvá, cibule je čerstvá. Navíc hrášek z konzervy má přesně tu chuť a konzistenci, která je do salátu třeba. Zbývá mrkev, která by se mohla nakrájet na malé kostičky a povařit ve slané vodě. Ale proč, když je společně s hráškem v konzervě. Něco jiného je třeba bramborový salát, tam si mrkev a celer uvařím ve slané vodě a nechám ho máčet v láku z okurek. Ale hrášek dám konzervovaný. Saláty z čerstvé zeleniny samozřejmě dělám také, viz maglaiz v mých receptech. A další. Ovšem tento salát je tak rychlý, že když uvidíte nečekanou návštěvu, vystupující z auta před vaším domem, než dorazí k vám, svlečou kabáty a nazují pantofle, než se svítají s ostatní rodinou a usednou, mužská část osazenstva nalije víno, vy už nesete hotový salát. Honila mě mlsná na Silvestra a nechtělo se mi vyrábět si chlebíčky pro jednu osobu, tak jsem z toho , co dům dal, stvořila tento salát a mohla jsem se utlouct. Druhý den sousedé nešetřili chválou, když dostali ochutnat. Tak ochutnejte i Vy.

Učitě dobré, ale je to samá konzerva. I v zimě se dá dělat z čerstvých surovin, jen to bude něco jiného, a ne tak rychlé

Suroviny:
salám, hrášek, olivy černé, okurky sterilované, salát, lák z okurek, salát, majonéza, cibule červená, pepř,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu