Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 434 kJ / 3 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,63 g |
Tuky | 251,40 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 630 mg |
Sodík | 62,50 g |
Sůl | 155,91 g |
Sacharidy | 293,00 g |
Postup přípravy
Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií.
Z cukru, soli a čertvě mletého pepře umícháme směs.
V této směsi obalíme lososa ze všech stran. Část směsi vsypeme do uzavíratelné dózy velikosti lososa a zbytek směsi nasypeme na něj. Celý losos by měl být obalený ze všech stran. Celou dózu můžeme zavakuovat, nedostane se tak k rybě vzduch, nebo pokud není vakuovačka, uzavřít. Uložíme do lednice na 24-30 hodin, podle velikosti lososa. Po této době lososa vyjmeme, dobře omyjeme vodou, osušíme a uložíme do těsné folie nebo ihned použijeme. Vakuovaný vydrží v lednici několik dní. Krok 2: Rolky s avokádem.
Avokádo nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou a klademe je lehce přes sebe na folii.
Vytvoříme z plátků obdélník, na který uložíme kus gravlaxu a pevně smotáme i s folíí. Uložíme do chladu na 2 hodiny nejméně. Poté krájíme jako sushi a ozdobíme jemně strouhanou ředkvičkou. Krok 3: Minitataráčky.
Do 1/3 tvořítka na dortíky vložíme směs z gravlaxu, limety, šalotky papričky a limetové šťávy - vše pokrájené na malé kousíčky. Druhou třetinu vyplníme pěnou z Lučiny a avokáda ochucenou koprem. Poslední třetinu opět vyplníme směsí z gravlaxu. Vytlačíme z tvořítka a takto uděláme i ostatní tataráčky. Ozdobíme olivou nebo dle chuti. Krok 4: Sýrová roláda.
Plátky sýra rozložíme na plech s papírem a necháme povolit v troubě na 60-70 °C asi 10 minut.
Z Lučiny a Smetanita ušleháme pěnu, dosolíme a opepříme. Tuto směs rozmažeme na roztavený sýr.
Poklademe gravlaxem, krevetami a kaviárem a pevně stočíme. Zabalíme do folie a necháme chladit alespoň 2 hodiny. Krok 5: Poke bowl.
Do vhodné misky na dno vložíme rýži, navrstvíme ostatní složky, zelenina by měla převažovat a dozdobíme klíčky, semínky a japonskou majonézou.
Zveřejněno 5. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí gravlax & luxusní lahůdky z gravlaxu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErVW
Moje poznámka
Domácí gravlax & luxusní lahůdky z gravlaxu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErVW
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 25 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr krystal,
pepř mletý,
vodka,
avokádo,
ředkvičky,
šťáva citronová,
pasta wasabi,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
křen,
sůl,
cibule šalotka,
chilli paprika čerstvá,
lučina,
avokádo,
kopr čerstvý,
olivy černé,
sýr plátkový,
lučina,
kaviár,
krevety,
rýže,
zelenina,
klíčky,
omáčka sojová,
majonéza,
semínka sezamová
Komentáře (1)