Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

(Nejen) Vánoční svařáček

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 222 kJ /
770 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel. Krok 2: Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme víno a pomalu ohříváme, téměř až k bodu varu. Krok 3: Pak ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do sklenic.

Zveřejněno 6. 1. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Použila jsem víno Chardonnay.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

(Nejen) Vánoční svařáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQ62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

(Nejen) Vánoční svařáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQ62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krystal, skořice celá, koření hřebíček, badyán, víno bílé, kůra pomerančová

Přidat fotografie receptu