Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 314 kJ /
792 kcal
Bílkoviny42,12 g
Tuky9,69 g
Vláknina44,80 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy113,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky. Krok 2: Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to podle velikosti kostiček zhruba 20 minut. Jakmile je dýně měkká, sundáme ji ze sporáku, přidáme 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v malém množství vody a rozmixujeme. Krok 3: Polévku vrátíme na sporák, přivedeme k varu a přidáme mléko. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a solí. Krok 4: Necháme probublávat asi 5-10 minut. Polévku je potřeba hlídat a často míchat, aby se nepřichytila ke dnu. Krok 5: Polévku servírujeme ozdobenou čerstvými klíčky a bazalkou.

Jak vylepšit chuť dýňové polévky

Zveřejněno 6. 1. 2022

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www.varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXVA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXVA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes:Dýňovou polévku máme rádi , vařívám nezahuštěnou :-K

casino: Nekřtili, ale mísili. Slovo křtít zavání nepravostí, ale u nich to byl "způsob, který zvolili". Římané totiž vyráběli víno, které bylo mnohem silnější než to, které pijeme my dnes, proto ho mísili s vodou, aby nebyli v tom horkém podnebí neustále pod obraz.;-)

magdalenka:
Staří Římané křtili víno vodou a taky s tím neměli problém, že ;-)
Nastavování moukou je obvyklé, ale proč to dělat tady?
Běžně se uvařená dýně hokaido rozmixuje a posléze se podle zvyklostí doředí vodou. Stačí tedy přidat méně vody...
No a sypat mouku do horké polévky je taky OT :-(

casino: Toto je recept od Kocmax, ona má svoj spôsob taký, aký uvádza. Nemám s tým problém.

magdalenka:
Hokaido nevážím a polévku nezahušťuji.
Stačí "tyčák" :yes:
No a vy to děláte jak? :-)

casino: prečo zúfalec??? Je na každom, aký spôsob zvolí, nemyslíte?

No, další zoufalec který zahušťuje tuto polévku moukou... :-O

magdalenka: Klíčky dávám buď mungo, vojtěšku nebo pískavici. Ty se mě nejvíc osvědčily na nakličování, ale jinak myslím, že by byly dobré jakékoliv jiné klíčky.

magdalenka: Klíčky dávám až na talíř na hotovou polévku. Toho muškátového oříšku má být cca 1 g. Je to překlep, omlouvám se, hned to opravím. Vždycky tam nastrouhám zhruba 1/4 oříšku.

Prosím, aké klíčky dávaš do polievky? Nie je toho oriešku trochu veľa? Viem, že väčšia konzumácia môže spôsobiť žalúdočné problémy.

Suroviny:
dýně hokkaido, voda, mléko, mouka hladká, ořech muškátový, klíčky, bazalka čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu