Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 034 kJ / 4 071 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,49 g |
Tuky | 262,30 g |
Vláknina | 12,91 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 366,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odvážíme cukr a metličkou smícháme se škrobem.
V robotu vyšleháme bílky do polotuha a potom při pomalejším šlehání postupně přidáváme cukr se škrobem.
Jakmile je sníh tuhý a lesklý, přidáme vinný ocet a zlehka promícháme.
Na rubovou stranu papíru nakreslíme kruh cca 20 cm (podle talíře). Do kruhu naneseme sníh buď pomocí lžíce nebo cukrářským sáčkem. Střed dortu zůstane prázdný na náplň, tvarujeme pouze dno a boky.
Rozpálíme troubu na 120 °C a vložíme korpus, ihned ztlumíme na 90-100 °C. Každá trouba peče jinak, pokud by korpus začal zlátnout, ihned teplotu snížíme, Pavlova by měla zůstat bílá. Sušíme 90 - 180 minut. Pak troubu vypneme, pootevřeme dvířka necháme v troubě do druhého dne. Krok 2: Karamelová poleva: cukr svaříme s vodou na karamel, odstavíme a opratrně vmícháme máslo a smetanu. Vychladíme. Krok 3: Krém: Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme ostatní suroviny a ušleháme dotuha. Pozor na přešlehání! Krok 4: Lehce vymastíme pánev, posypeme cukrem a když začne zlátnout, vložíme na kolečka nakrájené banány, orestujeme z obou stran a necháme vychladnout.
Na další pánvi na sucho opražíme posekané oříšky. Krok 5: Kompletace: Do středu Pavlovy nasypeme část oříšků, vložíme a lžící uhladíme asi 1/3 krému, banány. Posypeme oříšky, naneseme další třetinu krému a opět banány. Poslední třetinu krému vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a dort ozdobíme. Na vrch nasypeme oříšky, čokoládové ozdoby nebo co zrovna máme k dispozici. Před podáváním celý dort pocákáme karamelovou omáčkou.
V robotu vyšleháme bílky do polotuha a potom při pomalejším šlehání postupně přidáváme cukr se škrobem.
Jakmile je sníh tuhý a lesklý, přidáme vinný ocet a zlehka promícháme.
Na rubovou stranu papíru nakreslíme kruh cca 20 cm (podle talíře). Do kruhu naneseme sníh buď pomocí lžíce nebo cukrářským sáčkem. Střed dortu zůstane prázdný na náplň, tvarujeme pouze dno a boky.
Rozpálíme troubu na 120 °C a vložíme korpus, ihned ztlumíme na 90-100 °C. Každá trouba peče jinak, pokud by korpus začal zlátnout, ihned teplotu snížíme, Pavlova by měla zůstat bílá. Sušíme 90 - 180 minut. Pak troubu vypneme, pootevřeme dvířka necháme v troubě do druhého dne. Krok 2: Karamelová poleva: cukr svaříme s vodou na karamel, odstavíme a opratrně vmícháme máslo a smetanu. Vychladíme. Krok 3: Krém: Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme ostatní suroviny a ušleháme dotuha. Pozor na přešlehání! Krok 4: Lehce vymastíme pánev, posypeme cukrem a když začne zlátnout, vložíme na kolečka nakrájené banány, orestujeme z obou stran a necháme vychladnout.
Na další pánvi na sucho opražíme posekané oříšky. Krok 5: Kompletace: Do středu Pavlovy nasypeme část oříšků, vložíme a lžící uhladíme asi 1/3 krému, banány. Posypeme oříšky, naneseme další třetinu krému a opět banány. Poslední třetinu krému vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a dort ozdobíme. Na vrch nasypeme oříšky, čokoládové ozdoby nebo co zrovna máme k dispozici. Před podáváním celý dort pocákáme karamelovou omáčkou.
Zveřejněno 11. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelová Pavlova s oříšky a banány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlGQ
Moje poznámka
Karamelová Pavlova s oříšky a banány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlGQ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Suroviny:
cukr krystal,
bílek,
škrob kukuřičný,
ocet vinný,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
poleva karamelová,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
voda,
máslo,
smetana,
banán,
ořechy pistácie,
cukr
Komentáře