Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margaritta

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 sklenice

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 083 kJ /
2 649 kcal
Bílkoviny48,76 g
Tuky9,06 g
Vláknina97,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 327 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy556,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně házíme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu. Krok 2: Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy už je dostatek tekutiny, karamel nechceme. Samozřejmě jsme bylinky nasekali. Když se vše asi po půl hodině provaří, rozmixujeme ponoráčkem a pak nastane doba míchání a hlídání, abychom nepřipálili. Krok 3: Říká se, že Italové správnou omáčku provařují 4 až 5 hodin. No, u nás se to dělá tak ty dvě hodinky. Ošidit to můžete na 1 a půl, přidat podle libosti. Krok 4: Připravíme si sklenice, které vypláchneme horkou vodou, protože tam budeme lít horkou hmotu. Tahle omáčka odpaří tekutiny a zhoustne. Zavíčkujeme a doporučuji dát ještě na 10 minut na 80°C zasterilovat. Pak ji máte třeba na rok.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autora klukodvody

Používáme na Boloňské špagety nebo na špagety Margaritta, bez masa jen se sýrem, na pizzu, ale i na polévky a švára mně ji vždycky vypije.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margaritta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32ER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margaritta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32ER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Asi tak, do Bolonske omacky by se melo davat to, co tam patri, tedy prirodni rajcatove pyre, nebo loupana rajcata ci rajcatovy protlak, ne to, co komu vyhovuje. Za ty orechy se vam omlouvam, spatne jsem cetla.

No je to na každém ,ale špatně jste četla ,ořechy tam opravdu nejsou je to jen přirovnání velikosti zázvoru .Také tam není řeč o žádném pyré a kečup je uvedený v odpovědi a ne v receptu ale to není smysl mé odpovědi .Jde o to co jsem nabídla vybere si ten ,komu to vyhovuje Krásný den .

Ja nevim, ale davat do "Bolonske omacky" rajcatove pyre (prirodni) a toto, je asi rozdil. Mate tam orechy, zazvor, cukr atd. Kecup bych snad ani nejmenovala, vzdyt je to italska omacka.

Ne to není omyl ,jen musíš nejdřív orestovat mase ,udělat základ a přidat toto místo protlaku a nebo kečupu jak je zde zvykem .

Toto na Bolonske spagety?? To bude asi omyl....

no...existuje pizza margarita, koktail margarita a ostrov margaritta nedaleko pobrezia venezuely.

Ty dáváš našim stránkám rozhodně zajímavé recepty. Já, například, jsem o něčem takovém domácím nikdy neslyšela. Já myslela, že margarita je alkohol:-O

To bude dobré!!! Budeme muset zkusit!:yes::-!:-))
U nás to asi taky dlouho nevydrží!!!
Tonda - u Papriky do zítřka na záskoku

Tématické fráze:
piza margarita, pizza margarita recept s italem v kuchyni, špagety margarita, pizza margarita, margarita alkohol, pizza margaritta, recept pizza margarita, koktail margarita, margarita koktail, koktejl margharita, s italem v kuchyni pizza margarita, alkohol margarita, margarita recept, margharita, margharita recept, coctail margarita, margarita coctail, s italem v kuchyni recepty piza, nejlepsi piza margarita, pizza margarita co obsahuje

Suroviny:
rajče, česnek, cibule, bazalka čerstvá, cukr krupice, zázvor, tymián čerstvý, pepř bílý, sůl, koření oregáno

Přidat fotografie receptu