Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margot buchta pečená v remosce

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

Recept je pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 384 kJ /
2 482 kcal
Bílkoviny55,52 g
Tuky78,92 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 401 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy382,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou čokoládou. Krok 2: Krupicový cukr, vanilkový cukr a celá vejce vyšleháme do pěny. Krok 3: K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme ještě smetanu a mléko a vše smícháme se sypkou směsí. Vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané pečící mísy o průměru 32 cm. (Vymazat stačí do poloviny výšky mísy, buchta není vysoká). Krok 4: Remosku přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Po upečení vyklopíme tím způsobem, že na mísu položíme kovovou mřížku, mísu otočíme, buchta vypadne. Pak na buchtu dáme ještě jednu mřížku, zase otočíme a buchtu necháme vychladnout. (Jde tak postupovat i s 2 většími talíři). Krok 5: Po vychladnutí buchtu dlouhým dortovým nožem prokrojíme a na řezu potřeme marmeládou. Buchta po odležení hezky zvláční. Taktéž je možné místo prokrojení ještě horkou buchtu shora potřít marmeládou a posypat kokosem a nechat zchladnout.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 14. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margot buchta pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXqA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margot buchta pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXqA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
mouka polohrubá, čokoláda margot, prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, mléko, mouka hrubá, marmeláda malinová

Přidat fotografie receptu