Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tchýnin Slovenský guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 548 kJ /
4 194 kcal
Bílkoviny284,50 g
Tuky172,33 g
Vláknina69,95 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 1,13 g
Sůl2,58 g
Sacharidy346,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte bobkový list, nové koření, kmín, sůl a pepř. Krok 2: Jakmile je pod masem jen výpek, přilijte vývar a duste pod pokličkou asi hodinu. Občas promíchejte a podlejte vývarem. Krok 3: Mezitím ukrouhejte čerstvé zelí. Po hodině vložte nakrouhané čerstvé zelí a papriku. Podle potřeby podlévejte a duste dalších 30 minut.
Pokud je maso po uplynulé době měkoučké, zalejte smetanou a zahustěte jíškou.
Ochuťte solí a pepřem podle potřeby. Krok 4: Knedlíky zpracujte ze všech surovin.
Vařte v páře 20 minut.

Zveřejněno 16. 1. 2022

Poznámka autorky Mama-mia

Tento guláš uvařila moje tchýně při mojí první návštěvě. Byla Slovenka a tak jsem guláš nazvala Slovenský. Je hodně podobný segedínu, ale z čerstvého zelí a se smetanou. Tchýně ho podávala s bramborovým knedlíkem a přesto, že mě to udivilo, je to lahodná kombinace. Od té doby už klasický segedín nevařím, pouze tento s bramborovo- houskovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tchýnin Slovenský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BmA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tchýnin Slovenský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BmA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, zelí bílé hlávkové, cibule, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, kmín drcený, paprika sušená sladká, smetana ke šlehání, jíška, sádlo, brambory, mouka polohrubá, vejce, houska, prášek do pečiva, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu