Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na mexický způsob

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Středně náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 046 kJ /
1 684 kcal
Bílkoviny212,76 g
Tuky43,18 g
Vláknina28,66 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy102,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nejdříve dusíme pod poklicí, poprášené mexickým kořením, kořením na pečeni (či na krkovičku), lehce osolené, se špetkou kmínu, obložené 3 cibulemi na osminky a plátky česneku.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.

Zveřejněno 20. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na mexický způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnA7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na mexický způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plec vepřová, brambory, směs zeleninová mexico, cibule, česnek, olej olivový, koření na grilovanou zeleninu, koření mexiko, koření, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu