Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 046 kJ / 1 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,76 g |
Tuky | 43,18 g |
Vláknina | 28,66 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 102,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nejdříve dusíme pod poklicí, poprášené mexickým kořením, kořením na pečeni (či na krkovičku), lehce osolené, se špetkou kmínu, obložené 3 cibulemi na osminky a plátky česneku.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.
Zveřejněno 20. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA7
Moje poznámka
Vepřová plec na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA7
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 15 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
brambory,
směs zeleninová mexico,
cibule,
česnek,
olej olivový,
koření na grilovanou zeleninu,
koření mexiko,
koření,
sůl,
kmín celý
Komentáře