Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamové rohlíky pečené v remosce

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 kusů

Recept je určen pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 982 kJ /
1 191 kcal
Bílkoviny32,92 g
Tuky34,21 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,05 g
Sacharidy183,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme obě dvě mouky, vmícháme sůl a cukr, přidáme vlažnou vodu, jogurt a rozdrobené čerstvé droždí. Ručním šlehačem s háky vypracujeme středně husté těsto. Množství vody dáme dle potřeby. Záleží, jaký máme jogurt a každá mouka saje trochu jinak. (Kvásek jsem samostatně nedělala, kdo je zvyklý, může udělat). Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme v teple vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na pět stejných dílků, z kterých vytvarujeme malé bochánky. Necháme je chvíli kynout, lépe se pak budou rozvalovat. Po mírném vykynutí je rozválíme do trojúhelníkového tvaru a směrem ke špičce smotáme rohlíky. Krok 3: Rohlíky rozložíme do pečící mísy remosky, kde jsme na dno použili papír na pečení. Aby se nekroutil, tak dno lehce navlhčíme vodou. Mísu přikryjeme utěrkou a rohlíky necháme kynout. Nenecháme ale překynout, spíš mírně nedokynout, jelikož rohlíky ještě nakynou v průběhu zahřívání remosky. Krok 4: Rohlíky shora lehce potřeme olejem a taktéž, pokud vidíme, že jsou rohlíky blízko sebe a mohly by se při pečení spojit-slepit, tak potřeme v těch místech i boky. Někomu to ale nemusí vadit, rohlíky pak oddělí odtržením.
Olej je možno vynechat úplně a povrch lehce postříkat vlažnou vodou z rozprašovače. Krok 5: Na pečící mísu položíme víko, zapneme a pečeme zhruba 35-38 minut. Tento čas je pouze orientační. Pokud by rohlíky shora více tmavly, přikryjeme je papírem na pečení. Krok 6: Po upečení necháme rohlíky zchladnout na mřížce.

Zveřejněno 22. 1. 2022

Poznámka autorky Merylas

Někdo nepotřebuje najednou hodně pečiva a třeba se mu nechce skrz toho rozehřívat trouba. Pečení v remosce je vhodnou alternativou a to o hodně úspornější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamové rohlíky pečené v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV8y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamové rohlíky pečené v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV8y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dajda: evied: Oběma děkuji moc. Jsem ráda, že recept nezklamal. :-K

tejaja: Tak já nemám informace přímo z mlýna, jen co jsem tak běžně zjistila na netu.:-K Budu muset zase nastudovat.:-)

Souhlasím, jsou vynikající. <3 Dělala jsem housky a pekla v normální troubě. Před pečením jsem je potírala slanou vodou.
evied: Využila jsem Vaší zkušenosti a hladkou mouku nahradila pšeničnou chlebovou.

Grahamové rohlíky jsou vynikající, zkusila jsem místo hladké dát pšeničnou chlebovou a jsou super, jen mají jeden "nedostatek" nevydrží ani do druhého dne, hned jsou pryč a to jsem pekla z dvojité dávky, výborný recept :-)

Dievčatá, grahamová múka a celozrnná múka sú z biogického hľadiska takmer totožné. Rozdiel je v spôsobe mletia múky.
Pri celozrnnej múke sa melie celé zrno so všetkým, teda aj obalom, klíčkami atd (sú tam teda aj otruby), pri grahamovej múke sa mlie ošúpané zrniečko zvlášť, zvlášť sa melú otruby a klíčky a potom sa to zmieša dokopy.
Info mám priamo z mlyna, keď som pred rokm i začala piecť chlieb a kupovať múku priamo z mlyna. ;-)

Merylas: Maruško, děkuju, nějak to vymyslím:-K

maris: Maruško, místo grahamové bych použila celozrnnou pšeničnou. V té grahamové jsou ještě navíc otruby. Ty sa dají koupit i samostatně. :-K

magdalenka: děkuju za radu:-K

maris: ja som zvykla kupovať na tento účel otruby, tie som pridávala do obyčajnej hladkej pšeničnej múky.

Maruško, recept se mi moc líbí, má trouba si v poslední době dělá co chce, remosku miluju, tak bych je ráda vyzkoušela, ale mám problém - nemůžu sehnat grahamovou mouku. Čím bych ji nejlépe nahradila ? :-)

Suroviny:
mouka hladká, mouka grahamová, sůl, cukr krupice, jogurt, olej, voda, droždí čerstvé, olej

Přidat fotografie receptu