Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkoučké rohlíky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nikolbaking nikolbaking

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Plus kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Plus kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 024 kJ /
2 396 kcal
Bílkoviny68,52 g
Tuky63,30 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy379,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dejte mouku, droždí, rozpuštěné máslo, vlažné mléko, sůl a cukr a hněťte v mixéru alespoň 5 minut. Těsto by mělo být lepivé, ale zároveň by mělo jít sundat z nástavce. Těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout alespoň půl hodiny. Krok 2: Pak si na pomoučené lince těsto vyndejte a rozdělte na 12 menších bochánků. Krok 3: Každý bochánek rozválejte na placičku, ideálně do trojúhelníkového tvaru. Rolujte od nejširší strany až po cíp. Krok 4: Rohlíčky vyskládejte na plech s pečicím papírem a nechte ještě 20-30 minut kynout. Krok 5: Pak je potřete rozšlehaným vejcem a můžete posypat (různými semínky, hrubou solí nebo třeba mákem). Krok 6: Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Dobrou chuť!

Zveřejněno 25. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Měkoučké rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BgR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Měkoučké rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BgR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Rohlíky jsou dobré.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, droždí sušené, sůl, cukr, vejce

Přidat fotografie receptu