Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 1 hod chlazení těsta

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 1 hod chlazení těsta)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 556 kJ /
2 045 kcal
Bílkoviny115,24 g
Tuky72,08 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 958 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy229,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Múku zmiešame s vajíčkami. Pridáme mlieko, ´korenie (pri sladkej verzii korenie vynecháme) a soľ. Dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinúť. Krok 2: Do formy na muffiny dáme do každej formičky ½ lyžičky oleja a dáme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C na 10 minút. Krok 3: Potom formu vyberieme a cesto rozdelíme do 12 formičiek. Ihneď dáme späť do rúry a pečieme cca 15-18 minút. Rúru neotvárame. Upečenosť poznáme podľa tmavšej farby. Krok 4: Slanú verziu podávame ako prílohu k pečenému mäsu.
Sladkú verziu polejeme pudingom, alebo jogurtom a ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.

Zveřejněno 29. 1. 2022

Poznámka autorky tejaja

Recept som našla na internete na recepty.sk. Ihneď ma to zaujalo a vyskúšala som. Vynikajúce v oboch variantoch. Rodina pochválila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMz8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Veronika.Hrozna: Dakujem za vyskusanie a poznamky k receptu. Diky za tipy.:-*

<3Dneska jsem odzkoušela ! Dělala jsem roštěnou po Srbsku a moc jsme si pochutnali.:-K Příště nechám péct o dvě minutky dýl, ale to se vychytá, pekla jsem poprvé. Zkusím i k jiným masíčkům, třeba k srnčímu. A dám taky trošku zelených bylinek, třeba libeček spolu s pepřem do těsta. Se to ovoní.

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Tak pôjdeš do Kauflandu. :-D Ale to poznám aj ja, manžel zjedol všetko bez reptania, ale nad zemiaky nebolo. :-D

tejaja: Nápaditých a dobrých příloh není nikdy dost ! Asi za měsíc, mi dojdou moje perfektní brambory, které kupuji od jednoho pána a včera jsem právě říkala, když dojdou, budeme jíst knedlíky, rýži, těstoviny ..... ten pohled - takový dlouhý a uvážlivý, mého drahého chotě.........:-D:-D:-D A poznámka, no snad to tak zlé nebude, když koupíme v Kauflandu......já to sním, a ty si dáš chleba.... :-D:-D:-D:-((

Veronika.Hrozna: Veronika, cesto nalej len do polovice formičiek, ono to aj tak nafúkne nad ne. Pozri na fotke. Keď to množstvo cesta dáš do 12 formičiek, tak to akurát vyjde do polovice každej. Len netreba otvárať pri pečení rúru. A stačí vymiešať metličkou, netreba šľahať. Len kým sa suroviny nespoja do hladkého cesta. ;-):-K

tejaja: Kolik toho naliit, do pulky formicky? Nebo vic, aby to zustalo v plechu? :-K Vyslehat, nebo jen rucne metlou?

magdalenka: Nejsi v tom sama, o zubu casu mi ani nemluv . . .
Jj., "cecky" jsou urcite :yes:

bofinka: niečo podobné tu má Cat -

a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje...:-D.)

bofinka: Ďakujem za tip na ten škoricový cukor. ;-) Vyskúšam, určite mi bude chutiť. ;-)

Znam toto jako "Svitek vybehlik", zakladni suroviny jsou prakticky stejne.
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit ;-)

Dajda: :-D;-)

tejaja: To se liší recepty na všechna jídla včetně těch tradičních! :-D Podle mého názoru žádný "pravý" recept, který se na těchto stránkách tak často zdůrazňuje, většinou neexistuje. Výjimkou je snad jen Sachertorte, na jehož přípravu je ten "pravý" původní recept zavřený někde v trezoru. :-D Yorkshirský pudink určitě dělají v každé anglické domácnosti po svém, jako se u nás dělá vepřo - knedlo atd. Fakt ale je, že u nás název tohoto jídla většině lidí nic neřekne, ale zas by ses zasloužila o osvětu! ;-)

Marie Svarcova: Ďakujem Maruška. :-K;-)

:-)<3<3 pěkný recept i foto :-K

Dajda: To máš pravdu, ale prišlo mi to v našich končinách nič nehovoriace. A robí sa presne tak? Lebo ja ani netuším. Keď som to hľadala na nete, tak sa recepty líšili. :-):-D;-)

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mléko, pepř, sůl, olej, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, olej, pudink, ovoce

Přidat fotografie receptu