Žitný kvásek
Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však poctivý žitný kvásek, o který se musíte řádně starat, pokud má dobře sloužit.
Postup přípravy
Ale kvásek opravdu silný máme asi až po 14 dnech pravidelného omlazování. Krok 5: Po čtvrtém dnu kvásek uchováváme buď na lince a krmíme denně (pokud denně pečeme) nebo ho nakrmíme, hodinku necháme v teple a pak, uzavřený, uložíme do lednice. Tam vydrží bez nakrmení 4-5 dnů. Pak je třeba ho vytáhnout, hodinku nechat v teple, přikrmit, zase asi hodinu nechat na lince a teprve pak znovu uložit do lednice.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný kvásek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0VEL
Moje poznámka
Žitný kvásek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0VEL
Nejnovější recepty
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno před 11 hodinami
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno před 12 hodinami
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 12 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 12 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové trubičky s karamelovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychlé vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
ZuzaPar před 55 minutami
Hovězí roštěná
Elivet před 10 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 10 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 10 hodinami
Nejlepší špenát
TMoryMc před 11 hodinami
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 14 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 18 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 19 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 19 hodinami
Tématické fráze:
kvásek,
kvásek recept,
jak udelat kvasek,
výroba žitného kvásku,
domácí kvásek,
výroba kvásku,
jak vyrobit kvásek,
chlebový kvásek,
jak založit kvásek,
z čeho se dělá kvásek používaný při pečení chleba,
příprava žitného kvásku,
jak udělat domácí kvásek,
sušený kvásek,
výroba domácího kvásku,
jak se dela kvasek,
recept na kvásek,
jak zalozit domaci kvasek,
chlebový kvásek recept,
kde koupit chlebový kvásek,
jak se dela kvasek na chleba
Suroviny:
mouka žitná,
mouka žitná chlebová,
voda
Komentáře (123)