Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky se zelím z červené cibule s brusinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 713 kJ /
3 038 kcal
Bílkoviny80,58 g
Tuky155,73 g
Vláknina49,66 g
Cholesterol 973 mg
Sodík 4,24 g
Sůl10,16 g
Sacharidy297,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou. Pevně svineme a sepneme párátkem. Závitky opečeme na sádle doměkka. Vyjmeme a přikryjeme alobalem. Krok 2: Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Přidáme nasekaný česnek. Vysmahneme, poprášíme moukou a podlijeme vývarem. Promícháme a povaříme, nakonec přecedíme a podle chuti dosolíme. Krok 3: V kastrole rozškvaříme nakrájený špek, přidáme olej a nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a krátce orestujeme. Krok 4: Podlijeme vínem, osladíme, přidáme spařené brusinky, posypeme lžičkou hladké mouky a podlijeme troškou vody podusíme. Dochutíme citronem. Krok 5: Rohlíky nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme žloutky, sůl, pepř, rozpuštěné másla a vlijeme k rohlíkům. Přidáme petrželku a promícháme. Krok 6: Necháme 20 minut odležet a pak rukama tvoříme kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku. Vaříme v páře 20 minut.

Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 31. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se zelím z červené cibule s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BlAY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se zelím z červené cibule s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BlAY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Závitky i zelí jsou moc fajn:-Q:-K
S brusinkama dělám červené hlávkové a cibulové jen z obyčejné cibule:-8S tou červenou muselo být také príma:yes:

Suroviny:
pečeně vepřová, sůl, pepř, slanina anglická, cibule, česnek, sádlo, vývar masový, mouka hladká, špek, olej, cibule červená, sůl, pepř, kmín drcený, šťáva citronová, víno červené, cukr, mouka hladká, voda, brusinky sušené, rohlík, sůl, pepř, vejce, máslo, mléko, petrželka

Přidat fotografie receptu