Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z podmáslí

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 688 kJ /
1 359 kcal
Bílkoviny93,10 g
Tuky58,42 g
Vláknina8,83 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 1,38 g
Sůl1,05 g
Sacharidy112,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou jen tak, aby byly potopené, přidáme sůl a koření a uvaříme doměkka. Krok 2: V podmáslí rozkvedláme mouku a vlijeme do brambor, provaříme. Krok 3: Přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a a ochutíme octem. Nakonec vložíme lžičku másla a nakrájená vajíčka.

Jak uvařit vejce. Čas přípravy vajíček naměkko, nahniličku a natvrdo

Zveřejněno 31. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GyJJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GyJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Michal2323: Já kuličky pepře a nového koření spolu s bobkovým listem dávám do nerezového sítka , který se dá uzavřít. Je to sítko na čaj. Pak se pohodlně vyndá a nemusíte nic lovit v polévce. Tak můžete nechat koření po celou dobu vaření.

To koření pak z polivky vyndavate nez tam nalejete podmáslí??

Marie Svarcova: klidně přidej foto. Dělám taky ve více variantách :-K

:-)<3:yes::yes: Máš ji skvělou, také ji máme rádi,dávám do ní i houby a vejce smažená. Jestli nevadí přidám foto s houbami. :-K

Také znám tento druh polévek a říkáme jim kudlanka.:-K Babička byla z jižních Čech, odtud název kudlanka, neboli polévka zahuštěná moukou, zakudlanou do podmáslí nebo kysané smetany. Jsou velmi chutné <3 a já sám vařím čtyři varianty této polévky, dvě mám i ve svých receptech.:-)

I my tu příjemně navinulou chuť podmáslových i kefírových polévek máme rádi:-QDala bych si:-K

mika59: Moc děkuji:-K

Máme ji rádi <3 Máš ji pěknou.:-K

Suroviny:
podmáslí, brambory, česnek, kopr, kmín celý, sůl, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, ocet, mouka hladká, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu