Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem

Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou chutí kysaného zelí a jemnou sladkostí máku obvykle mizí se stolu velmi rychle.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 728 kJ /
3 281 kcal
Bílkoviny66,45 g
Tuky167,25 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,00 g
Sacharidy348,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. zelí vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Oloupané brambory nastrouháme do mísy a smícháme se zelím a moukou a podle chuti lehce dosolíme. Krok 3: Vypracujeme těsto, ze kterého ihned vyválíme tenké placky a z obou stran je upečeme na suché plotýnce. Krok 4: Upečené lokše pomastíme sádlem, potřeme povidly a přeložíme napůl. Posypeme mákem a podáváme.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mě spíš zaujala ta kombinace zelí/mák ... to musím vyzkoušet .-) :yes:

:yes::-p:yes::yes:

Zajímavá kombinace přidat do těsta na lokše zelí. Výsledek byl vynikající :yes: :-)

Tématické fráze:
domaci lokše, bramborové recepty, recepty na placky z vařených brambor-lokše, lokše s povidly, lokše podle pohlreicha, staročeské lokše, pravé slovenské lokše, slovenské bramborové placky, bramborová kaše se zelím, noky s mákem, šulany s mákem recept, kysané zelí, šulánky se zelím, bramborové strapce, těsto na lokše, bramborové šišky s mákem pohlreich, bramborově pekače, bramborové pekáče recept, starocesky loks, bramborové placky z vařených brambor s mákem

Suroviny:
zelí kysané, mouka hladká, brambory, sůl, mák, povidla švestková, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu