Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 715 kJ /
1 127 kcal
Bílkoviny22,12 g
Tuky80,86 g
Vláknina29,89 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy71,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce očistíme od krevních sraženin a dáme do hrnce, nejlépe papiňáku. Přidáme koření a sůl. Zalijeme litrem horké vody a pod tlakem vaříme cca 60 minut doměkka. Poté měkké srdíčko nakrájíme na plátky podle počtu porcí.
Zbytek masa a vývar necháme na další použití. Krok 2: Než se srdíčko uvaří, připravíme omáčku.
Oloupané a na polovinu překrojené tenké půlměsíčky cibule necháme v kastrolu na rozehřátém tuku restovat do sklovata. Krok 3: Podlijeme vodou, mírně osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme kurkumu, citronovou kůru a smetanu ve které jsme rozmíchali mouku. Promícháme a slabým varem za stálého míchání vaříme 10 minut. Krok 4: Omáčku podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme se srdíčkem, nakrájeným na plátky a houskovým knedlíkem.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 1. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZl9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZl9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

<3

tejaja: Marie Svarcova: Jaromira18: RubyRom: Moc vám děkuji:-KPotěšio mě to:-K

Krásné foto a skvělý oběd. :-K

Bude dobrý oběd.:-K:-K:-K

:-) stdce je velmi dobré, recept se mi líbí a foto krásné:-K

;-) :-K

Suroviny:
srdce hovězí, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn, sůl, máslo, olej, cibule, voda, smetana, mouka hladká, kurkuma, kůra citronová, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu