Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná v anglickém kabátku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

patslad

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 413 kJ /
3 923 kcal
Bílkoviny143,15 g
Tuky350,70 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 8,05 g
Sůl19,80 g
Sacharidy40,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso okořeníme a zalijeme šlehačkou. Promícháme a odstavíme nejméně na hodinu nebo dvě. Krok 2: Na pánvičce si připravíme obvyklým způsobem vaječinu, lehce osolíme, případně přidáme pažitku. Neděláme ji moc pevnou, bude se pak ještě péct. Krok 3: Mleté maso zahustíme strouhankou, aby nabylo pevnější konzistence. Krok 4: Formu na chlebíček vysteleme anglickou slaninou tak, aby její část přečuhovala přes okraje - viz fotka. Krok 5: Na dno pak udusáme cca 1/3 mletého masa a potřeme plnotučnou hořčicí. Krok 6: Na to naskládáme scezenou sterilovanou zeleninu a zakryjeme druhou třetinou mletého masa. Opět se snažíme trochu udusat, abychom dostali pryč vzduch. Krok 7: Vrstvu masa opět potřeme hořčicí a na to dáme jako další vrstvu vaječinu. Krok 8: Nahoru dáme zbytek masa a opět udusáme. Pak překryjeme čouhajícími konci anglické slaniny. Krok 9: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC cca 60 minut. Respektujte zkušenosti s vlastní troubou, já mám plynovou. Krok 10: Sekaná nejlépe chutná za studena: po upečení ji ve formě nechám vychladnout, a pak ji na noc strčím do ledničky přikrytou alobalem. Krok 11: Druhý den sekanou vyklopím z formy a nakrájím: dá se jíst za studena s chlebem nebo ohřát a jako přílohu si dát třeba bramborovou kaši.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 2. 2. 2022

Poznámka autora patslad

Jedná se o inspiraci z více receptů, důležité je použití chlebíčkové formy - odstraní se tak nejčastější problém, kdy se to při pečení "rozpadne".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v anglickém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zqx5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v anglickém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zqx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Sekaná i na řezu vypadá velice hezky:-KRecept se mi líbí:-8

Suroviny:
maso mleté, slanina anglická, vejce, smetana, hořčice plnotučná, zelenina sterilovaná, koření na mleté maso, strouhanka

Přidat fotografie receptu