Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní brokolicový koláč s gorgonzolou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 895 kJ /
4 277 kcal
Bílkoviny142,01 g
Tuky251,10 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 992 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,03 g
Sacharidy345,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozdělíme na menší růžičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm brokolici. Pak podlijeme vodou a necháme 10 minut zlehka vařit. Krok 2: Smícháme zakysanou smetanu, vejce a gorgonzolu, dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 4: Z tvarohu, oleje, mléka, mouky, kypřícího prášku, 1 lžičky soli a špetky pepře vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dortovou formu, navrch rozložíme brokolici a zalijeme smetanovou směsí s gorgonzolou. Pečene 40 minut. Krok 5: Podáváme s rajčatovým salátem a sklenkou bílého vína.

Zveřejněno 3. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní brokolicový koláč s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlpG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní brokolicový koláč s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlpG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, cibule, olej olivový, voda, smetana zakysaná, gorgonzola, vejce, tvaroh, olej, mléko, mouka, kypřící prášek, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu