Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 995 kJ / 5 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,04 g |
Tuky | 262,02 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 849 mg |
Sodík | 3,50 g |
Sůl | 8,62 g |
Sacharidy | 647,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do robota dáme vodu, mléko, sůl, bílky a olej. Rozdrobit droždí a promíchat rukou (nejlépe v gastro rukavici - tolik se nelepí na prsty). Přisypat část mouky a opět rukou propracovat, dál už necháme pracovat robota. Postupně přidáváme zbytek mouky a necháme hnětat, dokud není těsto vláčné. Kynout pod folií při pokojové teplotě 60 minut, nebo v parní troubě při 38°C 30 minut (program kynutí těsta).
Krok 2: Po vykynutí si namastíme ruce olejem a pracovní plochu rovněž a prsty těsto roztaháme na obdélník. Na něj rozdrobíme rovnoměrně polovinu másla. Máslo zapracujeme prsty do těsta. Poté těsto přeložíme na třetiny. Na každou třetinu opět zapracujeme máslo. Nejprve jednu třetinu shora, pak zdola, máme tedy tři vrstvy těsta s uvnitř zapracovaným máslem. Těsto neustále roztahujeme a tvarujeme do obdélníku. Poté rádýlkem nařežeme 4 cm široké pruhy. Vždy dva pruhy stočíme do vrtule a utvoříme věněček. Na plech max. 4 kusy, hoooodně nabydou.
Krok 3: Briošky pomažeme žloutkem s trochou javorového nebo datlového sirupu. Můžeme je též posypat mákem, skořicí nebo chia semínky. Troubu rozpálíme na 220 °C , vložíme briošky, ztlumíme na 195°C a přidáme páru na 25%. Pokud nemáme parní troubu vložíme na dno pekáček s vodou. Pečeme 10 - 15 minut podle požadované barvy pečiva. Před vyjmutím zkoušíme propečenost špejlí nebo sushi hůlkou.
Zveřejněno 5. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané máslové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7mP
Moje poznámka
Nadýchané máslové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7mP
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta Margot
XNika před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 4 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 5 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 5 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 10 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 10 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 10 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
voda,
mléko,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (4)