Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená krkovice à la capocollo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hilgertom hilgertom

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min +44 dní stání

120 min (120 min příprava, +44 dní stání)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 802 kJ /
2 821 kcal
Bílkoviny302,13 g
Tuky159,73 g
Vláknina7,27 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 7,42 g
Sůl1,50 g
Sacharidy40,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo. Krok 2: Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso. Krok 3: Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici. Maso každý den otáčíme. Krok 4: Maso opláchneme, osušíme a zvážíme. Poté pověsíme, ideálně do 8-12 °C, do místnosti nebo vinotéky s mírnou cirkulací vzduchu. Krok 5: Zhruba po 30 dnech (váhový úbytek cca 40 %) můžeme konzumovat.
Krájíme na jemné plátky.

Zveřejněno 6. 2. 2022

Poznámka autora hilgertom

Po opláchnutí a osušení můžeme ještě zaudit studeným kouřem (do 25 °C).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená krkovice à la capocollo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOE3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená krkovice à la capocollo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOE3

Marie

Suroviny:
krkovice vepřová, praganda, cukr, česnek granulovaný, kmín drcený, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu