Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna nadivoko

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 90 min

135 min (45 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 431 kJ /
1 298 kcal
Bílkoviny19,07 g
Tuky107,57 g
Vláknina29,42 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,60 g
Sacharidy55,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Opečeme je z obou stran na sádle. Krok 2: Stehna vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme do zlatova.
Osmahnutou cibuli přendáme do pekáčku, přidáme zeleninu, koření, česnek , stehna a zalijeme vývarem. Krok 3: Přiklopíme poklicí a pečeme doměkka, během pečení stehna obracíme a podle potřeby ještě přidáme vývar. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkové listy a vše z pekáče rozmixujeme dohladka. Krok 4: Rozmixovanou směs ještě propasírujeme a podle potřeby můžeme ještě přidat vývar pokud je omáčka moc hustá. Dochutíme citronem a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 6. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQGE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQGE

Marie

Suroviny:
stehno králičí, slanina uzená, sůl, pepř, tymián, sádlo, cibule, česnek, zelenina kořenová, koření nové koření, pepř, jalovec, bobkový list, citron, vývar masový

Přidat fotografie receptu