Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s provensálským pestem a kuřecím masem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 159 kJ /
755 kcal
Bílkoviny45,95 g
Tuky42,60 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy41,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pesto připravíme v mixéru z bylinek podle chuti a potřebného množství. Můžeme udělat předem větší množství, dát do malých skleniček, zalít tenkou vrstvou olivového oleje (aby nezčernalo) a uzavřené uchovat v lednici 6-8 týdnů nebo dát do mrazáku. Krok 2: Uvaříme špagety dle pokynů na obalu. Než se špagety uvaří, nakrájíme maso na kousky, osolíme a okořeníme. Rozehřejeme malou pánvičku, přidáme olej a maso opečeme ze všech stran. Krok 3: K opečenému masu přidáme omytá, rozpůlená rajčátka a ještě pár minut opékáme. Na skus uvařené špagety scedíme a nepropláchnuté smícháme s pestem. Přidáme maso (lze dělat i bez něj) a rajčátka, lehce promícháme a podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Zveřejněno 9. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s provensálským pestem a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YoPM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s provensálským pestem a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YoPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, kuřecí stehenní řízky, olej olivový, koření steakové, sůl, čerstvé bylinky, bazalka čerstvá, rozmarýn, majoránka, tymián, koření oregáno, česnek, sůl, šťáva citronová, olej olivový, sýr parmazán strouhaný, mandle sekané, rajče, parmazán

Přidat fotografie receptu