Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Náročný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + doba marinování jablka

10 min (10 min příprava, + doba marinování jablka)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 700 kJ /
1 362 kcal
Bílkoviny46,69 g
Tuky88,64 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky.
Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelijete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát.
Čerstvý kozí sýr nechte oschnout v sítku. Krok 2: Cibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem. Krok 3: Ze vzniklé hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek marinovaného jablka a ozdobte srolovanou špekovou růžičkou.

Zveřejněno 10. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1xAV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1xAV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, sýr kozí, špek, šťáva citronová, olej olivový, med, tymián čerstvý, cibule, ořechy vlašské, sůl bylinková, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu