Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása s křenovou kaší

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 623 kJ /
2 300 kcal
Bílkoviny99,94 g
Tuky148,05 g
Vláknina17,30 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 5,00 g
Sůl12,10 g
Sacharidy133,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oškrábané, omyté, nakrájené brambory uvaříme doměkka, slijeme. Krok 2: Než se uvaří, nastrouháme najemno 3-4 lžíce křenu a krátce povaříme ve smetaně. Můžeme, ale nemusíme, přecedit.
Do brambor přidáme sůl a máslo, rozšťoucháme, přilijeme teplou smetanu a našleháme. Krok 3: Vinnou klobásu vyndáme předem z chladu, rozdělíme na 8 dílů, každý smotáme do šneka a po dvou napíchneme na jehlici nebo špejli. Poprášíme z obou stran lehce moukou a zvolna opečeme dorůžova v pánvi na rozehřátém tuku. Krok 4: Podáváme 4 šnečky na porci s kaší, kdo má rád, může posypat smaženou cibulkou, a doplníme kyselou okurkou nebo salátem .

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 10. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása s křenovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zB1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása s křenovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zB1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zdenka.s: :-) moc děkuji za milý komentář , udělal mi radost :-K přeji krásný den

Marie Svarcova : joj ,to je dobrota ,myslím hlavně tu kaši s křenem , protože klobásu zná asi každý . To spojení chutí je dokonalé.
Křen kupuji od farmáře už nastrouhaný se smetanou ,tak to bylo raz dva a pochutnání neskutečné :yes::yes:
Děkuji za skvělý recept :-K:-K:-K. Krásný den

zdenka.s: :-) Moc děkuji za komentář, klobásu raději od řezníka. Dělám malé, lépe se opékají. :-K Ať všem chutná a přeji klrásný den i víkend

Paráda :yes: v jednoduchosti je krása ,jak se říká a tohle se u nás bude dělat :-)
Líbí se mi ti malí šnečci ,dva na špejli ,celý život dělám jeden velký ,ale tohle je hezčí :yes:
Kaši máme rádi a křen jakbysmet ,ale spojit je mě nenapadlo ,tak snad budou mít v Lidlu zítra klobásu ,děkuji za úžasný nápad :-K:-K:-K

Suroviny:
klobása vinná, mouka hladká, sádlo, brambory moučné, máslo, smetana, sůl, křen

Přidat fotografie receptu