Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnský pařížský dortík

Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a čokoládou, samozřejmě s láskou připravený.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ev_Ca_pek Ev_Ca_pek

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení korpusu a přípravy šlehačky

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení korpusu a přípravy šlehačky)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 875 kJ /
2 838 kcal
Bílkoviny77,60 g
Tuky176,36 g
Vláknina35,36 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 583 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy217,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem svaříme 2 šlehačky společně s kakaem, cukrem a čokoládou. Po celou dobu mícháme, aby se šlehačka nepřipálila a jakmile začne vařit, provaříme 2 minuty a odstavíme z plotny. Necháme do druhého dne odležet. Pokud potřebujeme dortík vyrobit ještě týž den, lze pařížskou šlehačku koupit již hotovou, ale domácí je domácí :). Krok 2: Korpus upečeme alespoň dvě hodiny před zdobením krémem, aby dostatečně vystydl.
Pro přípravu korpusu nejprve oddělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevné hmoty. Žloutky společně s cukrem vyšleháme do pěny. Pak do pěny lehce zamícháme oba druhy mouky, kakao a olej. Na závěr opatrně vmícháme vyšlehané bílky tak, aby zůstaly bílky v těstu nadýchané. Hmotu nalijeme do formy, v tomto případě srdcové a doporučuji vložit do formy pečicí papír, který pomažeme olejem před vlitím těsta. Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dle trouby přibližně 15 minut. Krok 3: Krém připravíme vyšleháním svařené šlehačky z předchozího dne. Šleháme do pevného krému. Na korpus rovnoměrně naneseme krém. Dáme ztuhnout do lednice a mezitím připravíme polevu. Krok 4: Pro přípravu polevy dáme rozpustit máslo a čokoládu. Vždy dáváme obě ingredience zároveň, aby se rozpouštěly stejně a nezačala hrudkovatět. Poleva by měla být při nanášení na dortík vlahá, pokud bychom ji na dort nalili horkou, vpila by se do krému. Krok 5: Po ztuhnutí polevy dortík nazdobíme, záleží na vaší fantazii, zvolila jsem ručně vykrajované jahody ve tvaru srdce. Na závěr dortík posypeme mandlovými lupínky.

TIP: Valentýn a sladké recepty z lásky. Jak udělat radost?

Zveřejněno 12. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnský pařížský dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/op4B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnský pařížský dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/op4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, mouka polohrubá, olej, kakao, smetana, kakao, cukr krupice, čokoláda hořká, máslo, čokoláda hořká, jahody čerstvé, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu