Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oheň ve skleničce

Pro milovníky ostrých a pikantních pokrmů, je tento recept na pastu z feferonek to pravé. Vydrží nám i bez zavařování půl roku, avšak věříme, že do té doby bude dávno snězená. Hodí se skvěle pod maso, zeleninu a do marinád.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 019 kJ /
3 829 kcal
Bílkoviny46,30 g
Tuky298,91 g
Vláknina32,60 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy227,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Feferonky dobře omyjeme a zbavíme stopky. Pozor, pouze stopky. Zrníčka musí zůstat. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Krok 2: Sádlo rozpustíme a smícháme s olejem. Feferonky rozemeleme nebo velmi dobře rozmixujeme na pastu. Krok 3: Přimícháme ostatní suroviny. Naplníme do malých skleniček. Krok 4: Takto vydrží minimálně 1/2 roku. Pro delší dobu je dáme na 90°C na 10 minut sterilovat a pak je to věčné.

TIP: Jak zavařovat v troubě

Zveřejněno 8. 8. 2009

Poznámka autora klukodvody

Pozor při použití, VYZKOUŠET!!!!

Někdy i na špičku nože je to moc. Při prvním použití do guláše jsme měli guláš půl roku v mrazáku, kolik jsem ho musel dodělat. A pozor na ruce, nesahat do očí. Ani jinam. Pálí to hrozně. Přidal jsem ještě fotku k těm olejům, tam se nevešla a přišlo mně to líto. Oleje pak vypadají takhle a to před olejem je ta pasta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oheň ve skleničce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQBV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oheň ve skleničce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQBV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Fantastické - feferony a baranie rohy 1:4 predvariť +lyžica cukru (masový mlynček)viacej masti menej oleja a do pohárkov nakoniec pridať ten cesnak cez lis na vrch kvapnuť olej a 20 minut do pary.
Rovno na chleba a bitka v rodine... od 5 rokov veku u nás zo sardinkami. Dal si aj mopsík.

:-K tak toto vyzera ostro ďakujem :yes:

Uf, uf...;-) asi by som musela použiť menej štipľavé feferonky, ale mám kolegu, ktorý by zjedol aj ozajstný oheň :-D:-D:-D
Takže nízov je veľmi výstižný a bodík pridávam ;-)

výborná věc dostala jsem od známého ani se dlouho doma neohřála byla hned pryč.Dávám bodík:-8:yes:

Pro papriku.Na stupnici bych si myslel podle síly feferonek a podle toho jak moc jsou čerstvé a jestli nevyhodíš žádná zrníčka,tak by se mněla ta stupnice zbořit.Je to fakt hodně ale hodně ostré.:-!:-!;-(

No určitě nejseš blázen.Když jsem dělal řemeslo,tak jsem mněl jestli pamatujěš ty kufříky od plynových vařičů na 3 kg bombu,to se do toho kufříku vešlo těch kufříků 11 plných udělátek tvořítek nožů a všeho možného.Teď jsem toho spoustu prodal na Aukru ale kokám stejně dál.:-)):-)):-)):-D:-D

To si nechám líbit.Co je ostré je dobré, a tohle už z fotky vyzařuje,že to bude mít grády. Bylo by zajímavé zjistit,kam by se ostrost tohoto úžasného dílka vyšplhala na stupnici ostrosti(podotýkám že 1 je nejmémě a 16 je nejvíce)100 bodů je málo:yes::-)):-8
Tonda - u Papriky stále u plotny

Tak, a to musím říct tomu mému!!! I chlap má takové úchylky!:-O Já, když příjdu do domácích potřeb, tak si musím aspoň sáhnout na talířek, hrníček, mísu na pečení, vzít do ruky formu na dort se zajímavým tvarem, teď jsem si koupila udělátko na žabí huby, každý džbán, všechno bych si aspoň pohladila. A prý jsem blázen.., no uvaž!!:-)):-D:-))

No ta prostřední sklenice je bylinkový olej se spoustou koření a je dobrý na saláty.Postupně tam všechno dám:-DJina k na sklenice chodím všade kam přijedeme,manželka říká že mám úchylku na takovéhle věci.:-*Asi ano a konkrétně tahle je z Maďarska.

No, tak vidíš, jak už umíš vkládat fotky. Jen nevím, maris, měly jsme mu to vůbec prozrazovat?:-)):-D:-)):yes: To já budu muset Jožko udělat, marná sláva!:-p Prozraď mi, co to je ta prostřední sklenice a kde na ně chodíš? Nádhera.

Jejda, to je opravdu oheň:-) Ten by se líbil hlavně mému ten experimentuje s jídly s feferonkami :-) Bodík:yes:

Pro Jana Remkova:-DTakhle se pak ještě nakládají ty dvoubarevné do klasického nálevu(sladkokyselého);-)

Vpravo , kousek pod názvem receptu je pět malých ikonek, mezi nimi i foťáček. Ten rozklikni a můžeš přidávat další fotky ;-):-)

Tak fajn.Polské.Jsou běžně na trhu ve svazcích takové kratší červené.Specielně na podzim jedu do Polska pro ně a taky je nakládáme celé,dám další recept a kombinujeme se světlými.Když už píšu tak se zeptám,jak dostanu pod jídlo třeba čtyři fotky jako někdo.Někdy jsou ty tři málo a děkuji za komentáře.

Tak tomu teda říkám HARISA v dobrém slova smyslu! To vyzkouším na 100%, jen se zeptám, jaké jsi použil feferony? Polské, maďarské, to je odrůda?:-)) Do Polska jezdím;-):yes:

Tématické fráze:
pasta z feferonek, feferonkova pasta, feferonky v soli, feferonky pasta, pasta z feferonek recept, domaci pasta z feferonek, pasta s feferonek, feferonky v oleji, feferonová pasta, harisa pasta, feferonkové čatní, feferonková pasta recept, pasta harisa, pesto z feferonek, sterilování feferonek, feferony v soli, jak sterilovat feferonky, feferonkova mast, feferonky se solí, feferony v oleji

Suroviny:
feferonka, česnek, olej, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu