Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaovo-kávové řezy s mascarpone krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

Na plech 32 x 23 cm. Hrnek 150 ml.

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 587 kJ /
5 877 kcal
Bílkoviny81,15 g
Tuky311,77 g
Vláknina13,37 g
Cholesterol 333 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy679,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 32 x 23 cm vyložíme pečícím papírem. Krok 2: Smícháme v misce všechny sypké suroviny na spodní těsto, přidáme všechny tekuté a dobře promícháme. Vlijeme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct. Jakmile těsto vyběhne snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme, cca 10-12 minut (podle trouby a zkusíme špejlí). Krok 3: Upečený plát obrátíme na mřížku, sloupneme papír a necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím připravíme horní těsto. Dáme šlehat žloutky s cukrem, po chvilce přidáme horkou vodu a ušleháme do husté bílé pěny. Zvlášť ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Ke žloutkům střídavě přidáváme asi natřikrát mouku smíchanou s kávou a sníh, lehce ručně metličkou promícháme. Krok 5: Teplotu trouby opět zvýšíme na 180 °C, papír na plech můžeme použít stejný. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a dáme péct stejným způsobem. Pokud po vyběhnutí těsta snížíme teplotu, nevyboulí se a zůstane vrch rovný. Pečeme cca 8-10 minut a zkusíme. Dáme vychladnout a tence odkrojíme okraje. Krok 6: Na krém ušleháme mascarpone, šlehačku a lžíci cukru. Natřeme oba pláty stejnoměrně krémem a dáme do chladu. Krok 7: Želatinu připravíme podle návodu na obalu - místo cukru dáme džem a doplníme vodou do potřebného množství. Nevaříme, jen zahřejeme za stálého míchání do rozpuštění želatiny. Odstavíme a jakmile začne tuhnout, rozetřeme na připravený spodní plát a vrchní přiklopíme stranou potřenou krémem. Krok 8: Necháme v chladu ztuhnout, dozdobíme (čokoládou, rozdrobenými odřezky okraje, šlehačkou atd.).

Zveřejněno 13. 2. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept vypadá složitě, ale jsou to jen dva pláty jednoduchého těsta, spojené krémem a mírně nakyslou želatinou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaovo-kávové řezy s mascarpone krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qw40

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaovo-kávové řezy s mascarpone krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qw40

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-)Romanko moc děkuji - je to fakt jednoduché, s tou želatinou to není mdlé ale lahodné a osvěžující, jen jsem nevěděla jak to napsané zkrátit -:-K pozvala bych tě:-)

Krásné, to bych neodolala :-K

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr krystal, kakao, sůl, voda, olej slunečnicový, esence vanilková, ocet, bílek, voda, cukr krupice, mouka polohrubá, káva instantní, sůl, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr moučkový, marmeláda, voda, želatina

Přidat fotografie receptu