Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně s octem

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s nastrouhanou cibulí, pepřem a solí. Sůl podle potřeby (vždy kousek masa ochutnám, aby nebylo málo slané nebo naopak) Krok 2: Vzhledem k tomu, že nudlové těsto rychle schne, budeme dělat na vícekrát. Krok 3: Připravíme tedy nudlové těsto z jednoho vejce a rozválíme na tenký plát, do kterého budeme vykrajovat kolečka (průměr asi 5 cm) Krok 4: Na každé kolečko do prostřed dáme lžičku mletého masa a přehneme na půl. Pořádně umačkáme a oba konce přimáčkneme k sobě, aby vznikl takový "klobouček", jak jsem s oblibou říkala jako dítě. (viz. foto) Krok 5: Když máme hotovo, dáme vařit do vroucí osolené vody, dokud pelmeně nevyplavou. Krok 6: Nejraději je podávám s pepřem a octem, (ocet vždy trochu naředím).

Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové

Zveřejněno 16. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně s octem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXy1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně s octem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXy1

Komentáře (2)

:-)<3:-K

Pelmeně mám rád, ale kupuji je. Toto vypadá dobře, vyzkouším <3

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu