Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párky v domácím pizza těstě

Takto připravené párečky známe většinou obalené v listovém těstě. Toto v lednici kynuté pizzové těsto má tu výhodu, že zůstane déle čerstvé a dodá párečkům ještě další rozměr chuti ze svého koření.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 793 kJ /
1 624 kcal
Bílkoviny69,45 g
Tuky61,10 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,90 g
Sůl9,60 g
Sacharidy194,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin uděláme těsto na pizzu. Do mouky přidáme sůl, rozdrobíme droždí a přidáme perlivou vodu, abychom vytvořili hladké těsto, které nelepí. Poté necháme cca 1 hod v lednici. Krok 2: Těsto vyválíme a nakrájíme na tenké proužky (viz foto). Nožičky parků přepůlíme a odkrojíme špičky. Lepší jsou nějaké pikantnější párky. Krok 3: Každou polovinu nožičky omotáme proužkem těsta jako kremroli, dáme na pečicí papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 4: Nakonec posypeme sezamem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 20 minut.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pizzu: Dobré těsto je základem, zdobit můžeme podle chuti a fantazie

Zveřejněno 19. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párky v domácím pizza těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3B8O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párky v domácím pizza těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3B8O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Pajaja: děkuji :-D

Moc hezké "omotánky". :yes:

Suroviny:
mouka hladká, droždí, sůl, voda perlivá, párky, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu