Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec po venkovsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hilgertom hilgertom

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 307 kJ /
1 507 kcal
Bílkoviny203,76 g
Tuky42,74 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy35,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky asi jako na guláš, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme na sádle do zlatova. Maso vyjmeme. Krok 2: Do výpeku přidáme máslo a necháme na něm mírně zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přidáme namočené pokrájené hříbky (i s vodou, ve které se máčely), podlejeme vínem, přidáme sůl, pepř, bazalku a dusíme do měkka. Krok 3: Podle potřeby zahustíme. Krok 4: Před koncem varu vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, vsypeme uvařené těstoviny a můžeme servírovat.

Zveřejněno 19. 2. 2022

Poznámka autora hilgertom

Původně jsme tento pokrm doma připravovali z naporcovaného králíka, ale zdroj domácích králíků vyschnul a předražené vychrtlé veverky z marketů nemá smysl kupovat.

Další odzkoušené varianty jsou z telecího a krůtího masa.

My jsme zvyklí to servírovat s těstovinami, ale takový karlovarský knedlíček by tomu slušel taktéž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec po venkovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6L1V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec po venkovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6L1V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vyzkoušeno a mohu jen doporučit :yes:

Marie Svarcova: já jak můžu někam nalejt pivo nebo víno tak ho tam vrznu :-D

:-):yes: dělám podobně jen s troškou wocesteru místo vína . Pěkný recept i foto :yes:

Suroviny:
plec vepřová, cibule, hříbky sušené, víno bílé, petrželka, máslo, sádlo, mouka hladká, bazalka čerstvá, pepř, sůl, těstoviny

Přidat fotografie receptu