Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí játra na smetaně a žampionech

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 407 kJ /
1 770 kcal
Bílkoviny105,59 g
Tuky120,81 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 999 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy48,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, osušíme a stáhneme vrchní blánu. Nakrájíme 2 cm široké plátky, odstraníme z nich světlé, tuhé žilky a játra na okrajích nařízneme. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony překrájíme na půlky a ty na širší plátky. Krok 3: Do větší pánve na rozehřáté máslo společně se 3 lžícemi oleje dáme zpěnit cibuli. Přidáme žampiony, orestujeme, lehce opepříme a podlijeme vínem. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Krok 4: Mezitím v hlubším kastrolu na rozehřátém zbytku oleje zprudka osmažíme plátky jater, z každé strany 3 minuty. Krok 5: Poté je zalijeme smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Promícháme a přidáme podušenou žampionovou směs. Opět promícháme a necháme slabým varem vařit 10 minut. Krok 6: Těsně před koncem přidáme worcester a osolíme. Podáváme s rýží.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 22. 2. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Blánu na okraji nařízneme, pomocí ukazováčku nadzvedneme a uvolníme. Z jednoho konce jater uvolněnou blánu uchopíme do papírové utěrky a opatrně stáhneme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra na smetaně a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prAN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra na smetaně a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prAN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji Ti,Maruško:-K

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
játra hovězí, smetana, víno bílé, mouka hladká, olej, máslo, cibule, žampióny, omáčka worcesterová, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu