Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na česneku a kroupy s hráškem na špeku

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 208 kJ /
4 352 kcal
Bílkoviny291,59 g
Tuky143,75 g
Vláknina66,25 g
Cholesterol 562 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,00 g
Sacharidy444,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, okmínujeme, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou jednu cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct. Krok 2: Zatím, co se maso peče, uvaříme v osolené vodě kroupy doměkka. Krok 3: Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme ho. V polovině pečení sundáme pokličku a pečeme bez ní, pokud je potřeba, maso podlijeme. Krok 4: Hotové, měkké maso vyjmeme z pekáče a výpek řádně seškrábneme ze stěn pekáčku, vše připečené vařečkou sejmeme do šťávy. Krok 5: Necháme vysmahnout, trochu zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Promícháme a provaříme. Nakonec přecedíme a vložíme do šťávy kousek másla. Krok 6: V kastrolu rozpustíme nakrájený špek, přidáme nakrájenou druhou cibuli, sádlo a osmahneme. Krok 7: Přidáme uvařené kroupy, majoránku a vše promícháme a ještě chvíli restujeme. Nakonec vmícháme mražený hrášek a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 26. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku a kroupy s hráškem na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZML

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku a kroupy s hráškem na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

radekhk: Ano sušený hrách tam správně patří, ale mě nedělá dobře tak raději dávám zelený čerstvý nebo mražený. :-K

šoulet miluju... dělám ale z normálního hrachu přes noc namočeného :-)

Marie Svarcova: Také máme rádi kroupy a dělám je málo a ani nevím proč. Moc jsme si pochutnali takže je musím do našeho jídelníčku zařadit častěji. Děkuji za komentář.:-K

:-) <3:yes: no ty mi děláš chutě, já kroupy miluji <3 tak až budu sama tak si tu dobrotu udělám :-K

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, sůl, kmín celý, sádlo, mouka hladká, kroupy, špek, pepř mletý, sádlo, majoránka, hrášek mražený, vývar masový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu