Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy

Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy. Určitě si najde místo mezi vašimi oblíbenými recepty.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 934 kJ /
4 764 kcal
Bílkoviny79,59 g
Tuky203,69 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 3,42 g
Sůl0,23 g
Sacharidy633,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny sypké suroviny a přidáme rozpuštěné máslo s medem, mléko, vejce a trochu rumu. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme do obdélníku, potřeme povidly s rumem a zasypeme nasekanými ořechy. (viz foto) Krok 4: Zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180 stupňů cca 25-30 minut. Krok 5: Můžeme udělat i jeden velký závin - viz moje foto.

Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace

Zveřejněno 26. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgRW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgRW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborný. U nás nevydrží. Hned je snědený. <3

Zatím jsem ho nepekla, ale jedla jsem u kamarádky. Byl výborný. Vydrží čerstvý dlouho po upečení, pokud se samozřejmě dřív nesní :-D
Doporučuji :yes:

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, koření do perníku, soda jedlá, mléko, med, vejce, máslo, rum, povidla švestková, rum, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu