Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková citrónová bábovka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 859 kJ /
4 268 kcal
Bílkoviny84,54 g
Tuky156,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 414 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy623,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru. Krok 2: Připravené těsto nalijeme do důkladně vymazané a vysypané bábovkové formy (máme-li silikonovou, stačí jen lehce vytřít olejem) a pečeme v závislosti na druhu trouby cca 30-45 minut. Krok 3: Po vychladnutí bábovku vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem, eventuálně přelijeme citrónovou polevou.

Jak připravit formu na bábovku

Zveřejněno 26. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková citrónová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zMN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková citrónová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zMN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr třtinový, mléko, olej rostlinný, cukr citronový, cukr vanilkový, kypřící prášek bio, vejce, citron bio, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu