Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 952 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,84 g |
Tuky | 38,40 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.
Krok 2: Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro lepší efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny.
Krok 3: Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i cukrem a krátce povaříme.
Krok 4: Upečené závitky podáváme s připravenou omáčkou a vařenou rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JPv
Moje poznámka
Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JPv
Nejnovější recepty
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Brokolicové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 18 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 20 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 21 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Neregistrovaný před 17 sekundami
Bramborové placky
Neregistrovaný před 1 minutou
Hovězí plátky na špeku a pórku
tara23 před 3 minutami
Salát z vajec a cibule
Neregistrovaný před 4 minutami
Mascarpone poháry
Neregistrovaný před 7 minutami
Muffiny s quinoou a kokosem
Neregistrovaný před 8 minutami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Neregistrovaný před 12 minutami
Kuřecí guláš s bramborovými knedlíky
k.romeo před 13 minutami
Výborné pudinkáče
Neregistrovaný před 21 minutami
Tarhoňa s kuřecím masem na houbách
Neregistrovaný před 26 minutami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
kadeřávek,
pepř čtyř barev,
koření italské bylinky,
sůl,
passata rajčatová,
cibule šalotka,
olej olivový,
skořice,
bazalka čerstvá,
koření oregáno,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
sůl
Komentáře (3)