Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánské závitky s rajskou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska PetraKaminska

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 952 kJ /
945 kcal
Bílkoviny105,84 g
Tuky38,40 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 365 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy39,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky. Krok 2: Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro lepší efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny. Krok 3: Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i cukrem a krátce povaříme. Krok 4: Upečené závitky podáváme s připravenou omáčkou a vařenou rýží nebo těstovinami.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 26. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánské závitky s rajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JPv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánské závitky s rajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JPv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ivana Ch: To je normální kadeřávek, ten méně kadeřavý.
shop.culinabotanica.cz/seminka/kaderavek-toskansky/

No jo, kde ale vzít ty toskánské listy?

:-)závitky dělám s kadeřávkem ze zahrádky a vůbec neví, že jsou toskánské :yes::-D hlavně, že jsou moc dobré<3:-K

Suroviny:
maso hovězí mleté, kadeřávek, pepř čtyř barev, koření italské bylinky, sůl, passata rajčatová, cibule šalotka, olej olivový, skořice, bazalka čerstvá, koření oregáno, šťáva citronová, cukr moučkový, sůl

Přidat fotografie receptu