Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánské závitky s rajskou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 952 kJ /
945 kcal
Bílkoviny105,84 g
Tuky38,40 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 365 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy39,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky. Krok 2: Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro lepší efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny. Krok 3: Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i cukrem a krátce povaříme. Krok 4: Upečené závitky podáváme s připravenou omáčkou a vařenou rýží nebo těstovinami.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 27. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánské závitky s rajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JPv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánské závitky s rajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JPv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ivana Ch: To je normální kadeřávek, ten méně kadeřavý.
shop.culinabotanica.cz/seminka/kaderavek-toskansky/

No jo, kde ale vzít ty toskánské listy?

:-)závitky dělám s kadeřávkem ze zahrádky a vůbec neví, že jsou toskánské :yes::-D hlavně, že jsou moc dobré<3:-K

Suroviny:
maso hovězí mleté, kadeřávek, pepř čtyř barev, koření italské bylinky, sůl, passata rajčatová, cibule šalotka, olej olivový, skořice, bazalka čerstvá, koření oregáno, šťáva citronová, cukr moučkový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu